lunes, 20 de octubre de 2008

"2.Debat" Interculturalitat

El cas de la Fatima i el conflicte que es genera entre alumne i professora entorn a l'ús del Hijab a l'escola han esdevingut el punt de partida del nostre debat.
En aquest context hem pogut reflexionar, opinar i exemplificar sobre aspectes com els límits entre tolerància i laïcitat, els nous Espais de Benvinguda Educativa o els diferents models teòrics que existeixen sobre la multiculturalitat i el concepte de cultura que els sustenta.
El fet d'utilitzar el debat per a treballar aquest cas ha estat molt enriquidor. Els materials utilitzats, les experiències i opinions d'altres companys i els enllaços que s'han anat proporcionant ens han permès ampliar els nostres coneixements i reestructurar d'altres que ja teniem.
Durant el desenvolupament del debat no han aparegut dificultats significatives. En tot cas podriem citar l'inici de la fase 2 del debat on els primers missatges classificant l'actuació de la professora van condicionar una dinàmica bastant monòtona.
Pel que fa al tema sobre el que ens agradaria aprofundir, penso que seria interessant prendre contacte amb materials didàctics que ens acostin a visions no etnocèntriques, aquests materials també hauran de ser la base de la propera PAC en que treballarem, la Web Quest.

Etiquetas:

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio